Rafael Nadal

Op 22 juni 2010 begon de 124e editie van het mannen tennis toernooi op Wimbledon, een van de topfavorieten was de Spanjaard Rafael Nadal.

Rafael Nadal

Rafael Nadal werd op 3 juni 1986 geboren in Manacor op het vakantie-eiland Mallorca. Hij begon het toernooi in 2010 als tweede geplaatst achter de winnaar van 2009 Roger Federer. Bij aanvang van het Grand Slam toernooi had Nadal net de eerste plaats op de wereldranglijst van de ATP overgenomen van Roger Federer.

Weg naar de finale

Nadal begon het toernooi met een simpele overwinning met 3-0 op de Japanner Kei Nishikori. In de tweede ronde moest hij het opnemen tegen onze landgenoot Robin Haase. Het werd geen gemakkelijke wedstrijd, maar met een 3-2 overwinning plaatste Nadal zich voor de derde ronde. In de derde ronde was de Duitser Philipp Petzscher zijn tegenstander, wederom werd het een vijfsetter, die door Nadal met 3-2 werd gewonnen. In deze partij kreeg de Spanjaard twee waarschuwing, hij werd onrechtmatig gecoacht door zijn oom Toni Nadal. In de vierde ronde was de Fransman Paul-Henri Mathieu de tegenstander, dankzij een 3-0 overwinning werd de kwartfinale bereikt. De Zweed Robin Söderling was de tegenstander in de kwartfinale, met een 3-1 overwinning ging Nadal naar de halve finale. Ik de halve finale was de publiekslieveling Andy Murray de tegenstander, de thuisfavoriet ging echter ten onder met 3-0.

De finale

Rafael Nadal had voor de vierde keer in zijn carrière de finale op Wimbledon bereikt. Tegenstander in de finale was de Tsjech Tomas Berdych die in de halve finale de als derde geplaatste Novak Djokovic met 3-0 had verslagen. Een echt spannende finale werd het niet, de Spanjaard was op het gras van Wimbledon een maatje te groot voor de Tsjech. Nadal won zijn tweede Wimbledon titel door een 3-0 (6-3 7-5 6-4) overwinning. Nadal won in Londen een bedrag van £ 1.000.000 en 2000 ATP punten.