Serena Williams

Op 22 juni 2010 begon de 117e editie van het vrouwentoernooi op Wimbledon. Een van de favorieten was de als eerste geplaatste Serena Williams.

Serena Williams

Serena Jameka Williams werd op 26 september 1981 in Saginaw County geboren. Ze is het jongere zusje van Venus Williams. Serena Williams begon het toernooi in 2010 als nummer één van de plaatsingslijst. Ze had het toernooi van Wimbledon al drie keer gewonnen.

De weg naar de finale

In de eerste ronde stond ze tegenover de Portugese Michelle Larcherde Brito, het werd een 2-0 overwinning. Anna Tsjakvetadse uit Rusland was de tegenstandster in de tweede ronde, ook zij had niets in te brengen tegen Williams, het werd eenvoudig 6-0 6-1. De Slowaakse Dominika Cibulkova was de tegenstander in de derde ronde, ook zij verloor in twee sets met 6-0 7-5. In de vierde ronde wachtte iemand van een ander kaliber, Maria Sjarapova, maar ook zij was niet opgewassen tegen Williams, 7-6 6-4. In de kwartfinale stond ze tegenover de Chinese Li Na, maar ook die was niet in staat om het Serena moeilijk te maken. In de halve finale moest ze het opnemen tegen Petra Kvitova uit Tsjechië, door een overwinning met 7-6 en 6-2 was de finale bereikt.

De finale

In de finale moest ze het opnemen tegen de als 21e geplaatste Russin Vera Zvonarjova. De vraag was of de Russin in staat was om Williams de eerste set af te pakken van het hele toernooi, want Williams had alle partijen nog in twee sets gewonnen. Maar ook de finale werd weer een eenzijdige wedstrijd, ook Zvonarjova ging met een 2-0 nederlaag terug naar Rusland, maar wel met de ervaring van een gespeelde Grand Slam finale. Serena Williams won haar vierde Wimbledon titel dit maal zonder set verlies.