Vera Zvonarjova

Op 22 juni 2010 begon de 114e editie van het vrouwentoernooi op Wimbledon. Een van de deelneemster was Vera Zvonarjova.

Vera Zvonarjova

Vera Zvonarjova werd op 7 september 1984 geboren in Moskou. Ze begon het toernooi met een 21e plaats op de plaatsingslijst. Haar grootste succes was de bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2008 in China, in 2010 zou ze ook de finale van de US Open halen. Haar hoogste notering op de WTA ranglijst is de achtste plaats.

De weg naar de finale

Zvonarjova stond in de eerste ronde tegenover de Spaanse Nuria Llagostera Vives, moeilijk was het niet, met een 6-4 6-1 overwinning ging ze soepel naar de tweede ronde. In de tweede ronde speelde ze tegen de Tsjechische Hlavakova ook deze partij won ze in twee sets met 6-1 6-4. De Belgische Wickmayer was de tegenstandster in de derde rond, zonder set verlies ging ze met een 6-4  6-2 overwinning naar de vierde ronde. In de vierde ronde stond ze tegenover de als vierde geplaatste Jelena Jankovic. Door een opgave van de Servische in de tweede set, ging Zvonarjova naar de kwartfinale, daar moest ze het opnemen tegen de Belgische Kim Clijsters, maar ook die trok aan het kortste eind, met een 2-1 nederlaag ging ze terug naar België. In de halve finale trof ze de grote verrassing van het toernooi, de ongeplaatste Tsvetana Pironkova. Met een 2-1 overwinning plaatste Zvonarjova zich voor het eerst voor een Grand Slam finale.

De finale

Voor het eerst stond Vera Zvonarjova in een Grand Slam finale. Tegenstander in de finale was de als eerste geplaatste Serena Williams die in de halve finale had gewonnen van Petra Kvitova. De finale verliep voor Zvonarjova teleurstellend, Williams was een maatje te groot, met een 6-3 6-2 nederlaag kon ze terug naar Moskou. Zvonajova kon terug zien op een fantastisch toernooi, samen met haar dubbelpartner Jelena Vesnina bereikte ze ook de finale in het damesdubbel. Ook die finale werd verloren, het duo Vania King en Jaroslava Sjvedova was hier te sterk.